Belgische wint titel Ritueelbegeleider van het jaar 2017

LEUSDEN - De leden van de Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders (LBvR) hebben Katrien Smeyers uitgeroepen tot Ritueelbegeleider van het jaar 2017. Door collega's wordt Katrien geroemd voor de wijze waarop zij het vak van ritueelbegeleider in meer sectoren dan alleen de uitvaart in Vlaanderen op de kaart zet.

Katrien is verfrissend, creatief en vernieuwend, zo luidt het verkiezingsrapport. Ze zet moderne multimedia nadrukkelijk in bij haar werk en is bovendien zeer actief op de sociale media. De uitroeping vond plaats tijdens de jaarvergadering van de LBvR in het Utrechtse Leusden op zaterdag 18 maart jl.

Achtergrond

Katrien volgde de opleiding 'Ritueelbegeleiden bij afscheid' bij Het Moment. Hier worden mensen opgeleid om op professionele wijze de coach te zijn van nabestaanden vanuit creativiteit, inspiratie en spiritualiteit. Inmiddels is zij zelf als docent aan deze organisatie verbonden en leidt zij in Vlaanderen ritueelbegeleiders op. Naast uitvaarten zet zij haar vak in voor rouwzorg en verliesbegeleiding.

Oudere berichten:

Verkiezing Ritueelbegeleider van het jaar 2017

Vier genomineerden voor titel

Het is zover! Vandaag maakt de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders de vier genomineerden voor de titel Ritueelbegeleider van het Jaar 2017 bekend. Het thema is "zichtbaarheid". De vier genomineerden zijn, in alfabetische volgorde: Carina van den Beld, Petra Kuperus-Glas, Katrien Smeyers en Simone Snakenborg. Zij presenteren zichzelf met een digitale bijdrage.

Wow, wat heb ik mooie bijdragen voorbij zien komen! Ik moest opeens denken aan de wijze woorden van Aristoteles: "Waar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen ligt je roeping."

Deze vier collega ritueelbegeleiders leven hun roeping, het is nu aan de leden en aspirant-leden van de vereniging om zich een mening te vormen over hun zichtbaarheid. Bekijk de presentaties, laat je hart spreken en breng je schaduwstem uit via het stemformulier.

Op zaterdag 18 maart aanstaande kiest de Algemene Ledenvergadering mijn opvolger, waarna ik het stokje met een gerust hart overdraag aan de collega met de meeste stemmen.

Mag ik alle leden en aspirant-leden uitnodigen om op 18 maart bij de ALV aanwezig te zijn en haar persoonlijk te feliciteren?

Ria Kuiper,
Ritueelbegeleider van het Jaar 2016

Enschede, 4 maart 2017

Landelijke Beroepsvereniging van Ritueel begeleiders (LBvR)

Lagoworks web design